Verdensklasse?

Verdensklasse?

by | mai 24, 2021 | Ukategorisert

Så var eg der at! På ein plass i verden, som er i ein heilt eigen klasse. I Plurdalen hjå Jani og Ina som driv Visit Plura.

Min jobb er ofte å sjå det usette, tenke det utenkte og si det usagte. Det er vel kanskje ikkje så vanskelig tenkjer du, og du har rett. Det er likevel slik at det er opp til mottageren å benytte seg av det eg bidrar med. Det er samspelet mellom mennesker som er avgjerande for godt utviklingsarbeid, like mykje som i det å skape relasjoner. Tovegs. Avsender og mottager. Enkelt og greit.

Dei beste av dei beste!

Ina og Jani i Visit Plura har frå fyrste stund imponert meg. Ina møtte eg på digitalt Opplevelseskurs for eit år siden, som resulterte til at det no er eit langvarig utviklingsarbeid på gang, sammen med Ina og Jani. Og det ER verdensklasse som er målet. På mitt fyrste besøk i Plurdalen, fekk eg også møte Jani. Som er ein av dei mest meriterte og sertifiserte dykkerne. Altså. Han utdanner dei som skal utdanne instruktører. Jani har utdanna og sertifisert over 1000 tekniske dykkere og mer enn 600 grottedykkere… Så det så! Visit Plura har i dag ei verdenskjent grotte som har inngang 400 meter over havet, på garden der Ina og Jani bur. Grotta er 2600 meter lang, og ein av dei dykka som dykkere MÅ GJERE. Ina tek over garden i desse dager, og har i den forbindelse sett på alle dei mulighetene som ligg foran ho og bedriften hennes

Iscenesetting er so mangt

So langt har vi laga Bærekraftplan med utgangspunkt i kortstokken. Me har utvikla egen poersonas-kolleksjon, som skal styrke markedsarbeidet og me har sett på og jobba med mange av dei fysiske opplevelsesromma. Her er det den legendariske «Work is Theatre, and every business a stage» frå Pine & Gilmore som gjeldt. Fordi me forstår kva det beyr, og gå inn i rolle, iscenesette og skape gode opplevelser.

Utvikling er so mangt. Det kan være ein teoretisk øvelse, og det kan vøre ein praktisk øvelse. Ofte er det kombinasjonen av anvedt teori og praktiske tiltak som er løysninga…

Og skal eg levere rapport? Niks. Ikkje side opp og side ned med tekst som ingen les. Min tilbakemelding og rapportering foregår i form av praktiske tiltak, endringer, verktøy og trening. Visit Plura er klar for verden, og det skal bli verdensklasse. Tru meg!